به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری تحلیلی افق سیستان به نقل از دیار عیار معین الدین سعیدی عضو کمیسیون کشاورزی و آب مجلس گفت: متأسفانه ضعف دیپلماسی آب محرز است و با توجه به شرایط ویژه سیستان و مشکلات عدیده زیست محیطی و اجتماعی موجود در این منطقه،بروز و ظهور این ضعف بسیار فاجعهبار شده است.
معین الدین سعیدی:
در زمینه حقابه هیرمند گزینه نظامی روی میز باشد! حقابه اولویت دستگاه دیپلماسی نیست!
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری تحلیلی افق سیستان به نقل از دیار عیار معین الدین سعیدی عضو کمیسیون کشاورزی و آب مجلس گفت: متأسفانه ضعف دیپلماسی آب محرز است و با توجه به شرایط ویژه سیستان و مشکلات عدیده زیست محیطی و اجتماعی موجود در این منطقه،بروز و ظهور این ضعف بسیار فاجعهبار شده است.
میطلبید دیپلماسی آب در برابر مباحثی که با کشور افغانستان داریم فعالتر میشد، حوزه کمیساریای آب از ابزار فنی استفاده میکنند اما در شرایط خاص فعلی نیازمند استفاده از ابزارهای سیاسی و حتی از نگاه من نظامی هستیم، منظور من حمله نظامی که با موازین بینالمللی همخوانی ندارد نیست بلکه باید از این موضوع به عنوان یک اهرم بهره برداری گردد اما متأسفانه این مقوله به عنوان یک دیپلماسی فعال با طرف افغان در دستور کار مسئولان وزارت خارجه نبوده است.
در همین راستا به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری تحلیلی افق سیستان معین الدین سعیدی روز سه شنبه در گفت و گو با دیار عیار اظهار داشت: اگر چه سد کمالخان در زمان اشرف غنی ساخته شد اما حداقل دولت او با امورات ابتدایی و حداقلی دیپلماسی آشنا بود اما طالبان حتی با الفبای روابط بینالملل و موازین بینالمللی آشنایی و همراستایی ندارند و لازم است که در دیپلماسی، متولیان امر از همه اهرمهای لازم استفاده کنند که متأسفانه این اتفاق تاکنون رخ نداده است.
ما با این موضوعهم در حوزه وزارت نیرو و سازمان حفاظت از محیط زیست مواجهیم اما ویترین آن مجری سیاستهای خارجی یعنی وزارت امور خارجه است که بر همین اساس نمایندگان استان در مجلس استیضاح وزیر امور خارجه را در دستور کار دارند.
وی درباره ورود مجلس به انفعال کمیسیاریای آب در حوزه حقابه هیرمند نیز اظهار کرد: قطعاً کمیسیون به انفعال وزارت نیرو ورود خواهد کرد، البته سازمان محیط زیست هم به وظایف خود در این حوزه عمل نکرده است، اما ابزارهای نظارتی مجلس امکان استیضاح معاونان رئیسجمهور را نمیدهد اما مسلماً نمایندگان باید به شأن نظارتی خود،هم در حوزه وزارت امور خارجه هم کمیسیاریای آب که زیرمجموعه وزارت نیروست عمل کنند.
معین الدین سعیدی درباره عدم پرداخت حقابه به ایران طی دو سال گذشته و ابعاد حقوقی این موضوع توضیح داد: مبنای حقابه معاهده ۱۳۵۱ بوده است که بسیار بعید به نظر میرسد در آن زمان،عدم پرداخت حقابه و ابعاد حقوقی چنین رفتاری، پیشبینی شده باشد.
اما وقتی بنده به استفاده از ابزار نظامی اشاره میکنم نشاندهنده آن است که معتقدم تا کنون نتوانستهایم با استفاده از روال معمول و موازین حقوقی، حق کشورمان و مشخصاً مردم سیستان را استیفا کنیم،بنابراین معتقدم باید از همه ظرفیتهای موجود بهترین بهره برداری لازم را داشته باشیم و معتقدم در برابر گروهی مانند طالبان میبایست و باید از همه گزینهها از جمله گزینه نظامی استفاده کنیم.
نماینده مردم چابهار درباره این موضوع که وزیر امور خارجه اعلام کرده است طرف افغانی برای نخستین بار پایبندی به حقابه هیرمند را پذیرفته و به نوعی به آن اعتراف کرده است اظهار کرد: اگر امکان تحقق چنین مسأله ای بود که کاردبه استیضاح وزیر امور خارجه نمیکشید!
امیرعبداللهیان الان در شرایط فشار مجلس این نکته را عنوان میکند.
علی ایحال تا آب به سیستان نرسد معتقدیم این اظهارات، مصداق بارز وعده نافرجام خواهد بود!
این انفعال را در زمینه دیپلماسی با کشور هند در حوزه بندر چابهار هم شاهد هستیم، مشخصاً درباره حقابه هیرمند و نوع مواجهه ما با گروه طالبان برای مردم سیستان و بلوچستان مشخص شده است که موضوع حقابه هیرمند جزو اولویتهای کاری و عملیاتی دستگاه دیپلماسی کشور نیست.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی و محیط زیست مجلس گفت: به عنوان نماینده مردم در کمیسیون کشاورزی موضوع سد بخش آباد را از طریق سازمان محیط زیست پیگیری خواهم کرد، هر چند که رویکرد عملی دست اندرکاران دولت کنونی و سابق نشان می دهد که هر چند در شعار، حرف از اولویت سیستان و بلوچستان میزدند، اما در عمل شاهد چنین موضوعی نیستیم.