... امروز: یکشنبه - 18 شهریور - 1403
اجتماعی 21 مرداد 1402 - 1 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 0 دقیقه
کپی شد!
0

سیستان و بلوچستان توانمند درتولید نهال میوه های گرمسیری برای ۱۳ استان کشور

رئیس سازمان جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: سیستان و بلوچستان ظرفیت تولید نهال میوه‌های گرمسیری برای ۱۳ استان کشور را دارد.

حسینی افزود: نهالستان فرزادی با تولید بیش از هشتاد رقم انواع نهال میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری و گلهای تزئینی بزرگترین نهالستان میوه های گرمسیری در جنوب شرق کشور است که نقش موثری در توسعه و رونق باغات استان و استان‌های ساحلی کشور دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در ادامه گفت: این نهالستان در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار و با تولید بیش از یک میلیون اصله انواع نهال میوه های گرمسیری، نیمه گرمسیری، سردسیری و نیمه سردسیری و گلهای تزئینی در سال، نقش موثری در توسعه باغات استان و حتی سیزده استان کشور دارد .

حسینی افزود: آب و هوای متنوع سیستان و بلوچستان زمینه را برای کشت انواع محصولات کشاورزی از جمله میوه‌های گرمسیری و سردسیری فراهم کرده به طوری‌که هم‌اینک از ۸۰ هزار هکتار باغات استان ۱۰ هزار و ۷۰۰ هکتار آن به کشت انواع میوه‌های گرمسیری اختصاص دارد.

وی ادامه داد: موز از مهمترین محصولات گرمسیری سیستان و بلوچستان است که نسبت به سایر محصولات گرمسیری با هفت هزار هکتار بیشترین سطح زیرکشت را به خود اختصاص داده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: همچنین کُنار، انبه، چیکو، تمبرهندی، نارگیل و گواوا و پاپایا از دیگر میوه‌های گرمسیری این استان بشمار می‌روند که بازار پسندی خوبی در سطح کشور دارند.

وی ادامه داد: شهرستان‌های دشتیاری، زرآباد، سرباز، کنارک و چابهار بیشترین سطح زیر کشت محصولات گرمسیری سیستان و بلوچستان را به خود اختصاص داده‌اند.

وی با اشاره به ظرفیت‌های کشاورزی منطقه تاکید کرد: سیستان و بلوچستان رتبه نخست تولید و سطح زیر کشت موز در کشور را از آن خود کرده است.

رئیس جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان بیان کرد: این استان در تولید خرما، میوه‌های گرمسیری، محصولات خارج از فصل زراعی، شیلات و آبزی پروری حائز رتبه‌های اول کشوری است.

وی افزود: این خطه پهناور، چهارفصل با گستره فراوان زمینه‌های فعالیت در زیر بخش‌های کشاورزی است و سالیانه قریب به ۴ میلیون تن انواع محصولات زراعی و باغی، شیلات و دامپروری در آن تولید می‌شود و در صورت آماده شدن زیر ساخت‌ها، این میزان تولید به دو برابر خواهد رسید.

وی تصریح کرد: سیستان و بلوچستان در تولید خرما، میوه‌های گرمسیری، محصولات خارج از فصل زراعی، شیلات و آبزی پروری حائز رتبه‌های اول کشوری است و این ظرفیت مهم، فرصتی است که سرمایه‌گذاری های بنگاه‌های اقتصادی بزرگ و بخش خصوصی را به سوی خود جلب کند و موجبات توسعه بخش کشاورزی استان را فراهم کند.

وی در ادامه سیستان و بلوچستان را سرزمینی بکر برای سرمایه‌گذاری برشمرد و گفت: نگاه به توسعه الگوی کشت، کشت‌های قراردادی و توسعه صادرات، سرمایه‌گذاری را به سوی ایجاد اشتغال پایدار و درآمدزایی سوق خواهد داد

نویسنده
ofoghesi_stan
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *