... امروز: یکشنبه - 18 شهریور - 1403
اخبار سیستان و بلوچستان 11 آبان 1402 - 10 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 0 دقیقه
کپی شد!
0

رئیس سازمان هواشناسی کشور: شبکه پایش گردوخاک در سیستان و بلوچستان باید توسعه یابد

رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: در ستاد ملی سیاست‌گذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گردوغبار در زابل مصوب شد تا با تامین منابع لازم، سازمان هواشناسی کشور شبکه دیدبانی خود را برای پایش بهتر گردوخاک در استان توسعه دهد.

سحر تاج بخش مسلمان شامگاه چهارشنبه در ستاد ملی سیاست‌گذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گردوغبار در زابل افزود: برای این منظور تعداد ایستگاه های پایش گردوخاک در شهرستان های شمال استان و برخی مناطق تحت تاثیر پیامدهای گردوغبار منطقه افزایش می یابد.

وی ادامه داد: توسعه ایستگاه ها سبب می شود تا گردوخاک به ویژه در حوزه سلامت و بهداشت مردم مناسب‌تر مدیریت شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواشناسی کشور افزود: پدیده های خاکدار به ویژه توفانهای گردوخاک ، پر تکرارترین مخاطره جوی شمال سیستان و بلوچستان است که در سال های اخیر از فراوانی بیشتری برخوردار بوده است.

تاج بخش ادامه داد: خشک شدن تالاب های هامون و وزش بادهای ۱۲۰ روزه بر شدت رخدادهای گردوخاک در شهرستان های شمال استان افزوده است، به طوری که در بسیاری از مواقع اختلال جدی در حوزه حمل و نقل جاده‌ای، ریلی و هوایی ایجاد می‌کند.

وی گفت: داده های ایستگاه هواشناسی زابل نشان می‌دهد که در تیرماه امسال سرعت بادهای ۱۲۰ روزه به ۱۲۶ کیلومتر بر ساعت رسید و سبب تشکیل توفان شن و کاهش شدید دید شد.

معاون وزیر و رئیس سازمان هواشناسی کشور اضافه کرد: هم چنین امسال بیش از ۲۰ روز سرعت باد در زابل به ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت و بیشتر از آن رسید و گردوخاک آن بخش وسیعی از منطقه را تحت تاثیر قرار داد.

تاج بخش افزود: بررسی‌های همکارانم در استان نشان می دهد که تقریبا هیچ نقطه ای از پنج شهرستان شمال سیستان و بلوچستان از گزند باد و گردوخاک در امان نیست، حتی این گردوخاک گاهی به مناطق مرکزی و جنوبی استان و دریای عمان نیز کشیده می‌شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: علاوه بر اینها در بسیاری از موارد گردوخاک به مناطق غربی و بخش های زیادی از کشورهای همسایه شرقی نیز کشیده می شود.

وی خاطرنشان کرد: این موضوع نشان می‌دهد که برای مدیریت این چالش منطقه‌ای باید از ظرفیت‌های کشورهای همسایه نیز استفاده شود.

تاج بخش در ادامه با تاکید بر اهمیت پایش پدیده های خاکدار برای مدیریت بهتر آن، گفت: علاوه بر توسعه زیرساخت‌های هواشناسی، باید بر موضوع فرهنگ سازی برای توجه بیشتر به هشدارهای هواشناسی نیز کار کرد.

رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: در حوزه فرهنگ سازی، رسانه ها نقش مهمی دارند به طوری که می توانند به توجه بیشتر به هشدارهای هواشناسی کمک کنند تا از مخاطرات آن در حوزه سلامت و بهداشت کاسته شود.

نویسنده
ofoghesi_stan
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *