نماینده مردم زابل، زهک، هامون، هیرمند و نیمروز در مجلس شورای اسلامی گفت: طرح انتقال آب از دریای عمان با قوت در دست اجراست و براساس آخرین گزارشها ۴۱ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
فرهاد شهرکی اظهار کرد: حقابه هیرمند را به چند محور تقسیم کرده ایم که یکی از این محورها انتقال آب دریای عمان به استان و سیستان است که این مورد به صورت هفتگی پیگیری میشود.
وی با بیان اینکه برساس گزارشهای رسیده ۴۱ درصد پروژه انتقال آب از دریای عمان پیشرفت دارد تصریح کرد: به طور مستقیم آمار میزان پیشرفت تصفیه، خط، لوله گذاری به صورت جداگانه و دقیق گرفته میشود.
نماینده مردم زابل، زهک، هامون، هیرمند و نیمروز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه موضوع انتقال آب از تهلاب در منطقه پیگیری میشود تصریح کرد: زمانی که این آب به زاهدان برسد ورودی آب زابل به زاهدان قطع میشود، چون نیاز آب زاهدان از طریق تهلاب برآورده و دیگر نیازی به آبی که از سمت زابل به زاهدان روانه میشود نیست.
به گفته وی پروژه چاههای بندان نیز به دلیل نبود منابع مالی تعطیل شده بود که از هفته گذشته با پیگیریهای صورت گرفته برای این پروژه منابع مالی تزریق شد و کار شروع شده است.
سیستان باید قابل زیست باشد
شهرکی گفت: اعتقاد داریم که قبل از انجام هر برنامهای از جمله تجارت و صنعت که برای سیستان است نیاز است این موضوع را در نظر بگیریم که سیستان ابتدا باید قابل زیست باشد، اما با توجه به بادهای ۱۲۰ روزه؛ بدن انسان در کوتاه مدت و بلند مدت نمیتواند در این منطقه بقا داشته باشد بنابراین نیاز است ابتدا مساله ریزگردها در دشت سیستان حل شود.
وی تصریح کرد: درباره سیستان کم کاریهای زیادی از جمله هدر رفت آب صورت گرفته؛ در ۲۰ سال گذشته که سیستان دچار خشکسالی شدید بوده سالانه بین ۲۰ – ۲۵ میلیون متر مکعب آب وارد زابل شده در واقع در تمام دنیا وقتی یک منطقه دچار تنش آبی میشود ابتدا مصرف آب در آنجا بهینه و سپس برای پساب آب بیشتر از خود آب ارزش قائل میشوند.
چهار همت هزینه برای تکمیل فاضلاب زابل نیاز است
نماینده مردم زابل، زهک، هامون، هیرمند و نیمروز در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: بنابراین نیاز است برای جلوگیری از هدر رفت آب قبل از رسیدن آب دریای عمان به زابل و زاهدان فاضلاب این شهرستانها درست شود چرا که قرار نیست این آب یکبار مصرف شود و باید بازچرخانی شود.
وی گفت: در طول ۲۰ سال ورودی آب شهرستان زابل بین ۲۰ – ۲۵ میلیون متر مکعب بوده که این آب در زمین رفته و یک لیتر آن بازیابی نشده این در حالیست که در جاهای دیگر دنیا بین ۷۵-۸۰ درصد آبها بازیابی میشود، اما در ایران بین ۴۰-۵۰ درصد قابل وصول است با این اوصاف در ۲۰ سال گذشته میتوانستیم در شهرستان زابل حدود ۱۰ میلیون متر مکعب آب را از پساب بگیریم اگر این آب مدیریت میشد قطعا در مدیریت ریزگردها نیز موفق بودیم.
شهرکی با تاکید بر اینکه براساس گزارشها درست کردن فاضلاب شهر زابل حدود چهار همت هزینه در بر دارد بیان کرد: نیاز است قبل از رسیدن آب ارزشمند دریای عمان به این منطقه فاضلاب درست شود چرا که قرار نیست از این آب تنها یکبار استفاده شود و باید این آب بازچرخانی شود.