به گزارش گروه وبگردی پایگاه اطلاع رسانی و خبری تحلیلی افق سیستان،یک رسانه خبری با اتلاق و انتسابِ صفاتی زشت و ناپسند به مردم سیستان و بلوچستان، اقدام به توهین و تحقیر مردم غنی فرهنگ این سامان نموده است،توهین هایی که قطع به یقین قلب و دل و سینه هر سیستانی و بلوچستانی آگاه و متعصبی را به درد می آورد!
🛑 افق_سیستان // خبر مهم
🔴 توهینها و تحقیرهای غیرقابل تحمل یک رسانه خبری به مردم سیستان و بلوچستان! + تصاویر مربوطه
🟣 از اتلاق و انتساب صفات نامیمون و نامبارک به مردمان سیستان و بلوچستان تا هم وزن دیدن و یکی دانستن مهاجران سیستانی و بلوچستانی با اتباعافغانستانی!
🟠 نگذارید رَوَند گفت و شنود و درج و نشر افاضات توهینی و تحقیرآمیز به مردمان این سامان عادی پنداری گردد!
🟡 لزوم ورود مدعی العموم به توهین این پایگاه خبری و ضرورت عذرخواهی رسمی این رسانه از مردمان شریف سیستان و بلوچستان!
🔵 آیا سایر مسئولان و مدیران بلندپایه محلی و استانی در این خصوص نظری ندارند؟
⭕ به گزارش گروه وبگردی پایگاه اطلاع رسانی و خبری تحلیلی افق سیستان،یک رسانه خبری با اتلاق و انتسابِ صفاتی زشت و ناپسند به مردم سیستان و بلوچستان، اقدام به توهین و تحقیر مردم غنی فرهنگ این سامان نموده است،توهین هایی که قطع به یقین قلب و دل و سینه هر سیستانی و بلوچستانی آگاه و متعصبی را به درد می آورد!
♦️به گزارش افق سیستان،رسانه خبری فوق الذکر نوشت : مردم محلی گنبد کاووس میگویند مهاجرانی که از سیستان و بلوچستان برای کار به حاشیه این شهر میروند آنجا را درگیر آسیبهایی همچون اعتیاد و کشفیات بالای موادمخدر، گدایی و … میکنند!
♦️ این پایگاه خبری و اطلاعرسانی در بخش دیگری از گزارش،با اشاره همزمان به شهروندان سیستانی در کنار مهاجران و اتباع افغانستانی،مهاجرت هر دو گروه مورد اشاره را بصورت تلویحی بنا به یک دلیل و علت #مشترک قلمداد میکند!
♦️ در بخش دیگری از این گزارش که به گفتگو و مصاحبه با یک جامعه شناس اختصاص دارد به نقل از وی نوشته است : سیستان و بلوچستان علاوه بر اینکه آب ندارد،طوفانهای شن، فقر، قاچاق و … را دارد!
الان محله هایی در حاشیه گنبد کاووس وجود دارد به نام سیستانیها، زابلیها و افغانیها که هنوز هم مهاجرت ها به این استان ادامه دارد! و …
♦️ علی ایحال لازمست خاطرنشان کنیم که متأسفانه در سنوات گذشته بعضاً افراد و یا رسانه هایی بودند که با اهدافی غیر،اقدام به ذکر مصیبتهای رسانه ای دیار خویش میکردند و با قلمی مملوء از جوهر بی انصافی، معایب و ایرادات و نقصانهای دیار خودشان را به مردمان سیستان و بلوچستان نسبت میدادند که در همان ایام با واکنش رسانه ای ما و سایر همکاران عزیزمان و همچنین ورود قاطعانه و بدون تعارف ایرج جهانتیغ دادستان جوان و جهادی وقت، جمیع نامبردگان به اشتباه و خطای رسانه ای خویش اعتراف و اقرار کرده و عذر تقصیر نمودند.
♦️ به همین جهت میطلبد که این بار نیز جاوید پورنگ دادستان مردمی،دلسوز و دغدغه مند سیستان و همچنین مدیران ارشد دستگاه قضا در مرکز استان با ورود جدی و قاطعانه به این مهم،ضمن برخورد بدون اغماض با طرفهای ثانی،به گونه ای اقدام نمایند که بازار و بساط این روند توهینهای رسانه ای و شرم آور که هر از چندگاهی به مردمان گیتی پهناور سیستان و بلوچستان و به عناوین مختلف نسبت داده میشود یک بار برای همیشه جمع گردد و یا حداقل اتفاقی حاصل شود که دیگر بار هیچ احدی به خود اجازه توهین به مردمان این دیار غنیفرهنگ را ندهد.
♦️ لازم به توضیح است،اینکه مردمان این سامان، دردها و مشکلات و گرفتاری هایی داشته و دارند نباید دلیلی بر بروز و ظهور بی انصافی های اینچنینی باشد،کما اینکه بود و باش همین معایب و ایراداتی که پایگاه خبری و اطلاع رسانی فوق به آنها اشاره نموده است در بسیاری از شهرهای کوچک و بزرگ دیگر نیز به وفور یافت میشود اما متأسفانه سیستان و بلوچستان از دیرباز با نامهربانی هایی که از سینمای قدیم آغاز و با بی انصافی هایی که در سینمای جدید نیز ادامه یافت بیشتر از هر شهر و استان دیگری به سیاه نمایی های صاحبان رسانه دچار و مبتلا شده است و میطلبد که هنرمندانسینمایی و دست اندرکاران رسانه ای استان از صدر تا ذیل، از رسانه ملی تا رسانه های مجازی هر چه سریعتر نسبت به تلطیف این فضای ناجوانمردانه،تمام همت و ظرفیت بالقوه خویش را بالفعل سازند و سیستان و بلوچستان را همانی نشان دهند که باید.
✍️ و من الله التوفیق
حامد معلم بندانی سردبیر پایگاه اطلاع رسانی و خبری تحلیلی افق سیستان
🟪 متن کامل خبر و گزارش این رسانه خبری،بصورت کامل و به شرح ذیل و همچنین همراه با تصاویر ویرایش شده ای که از صفحات این رسانه به دستمان رسیده را صرفاً جهت اطلاع و مطالعه،تقدیم حضور شما مخاطبان جان افق سیستان مینمائیم.
ضمناً اعضای تحریریه افق سیستان،نام پایگاه خبری و نام کارشناس مربوطه ای که افاضات ایشان در آن رسانه مندرج و منتشر شده است را به جهت جلوگیری از تبلیغات رسانه ای از متن گزارش ذیل حذف نموده است.
⚫ …………. در گفت و گو با ……….. :
مهاجرت اقلیمی گسترده از سیستان و بلوچستان به یزد، کرمان و خراسان /استانی که آب ندارد اما فقر و قاچاق دارد
….. : یک جامعه شناس به …….. گفت که حضور مهاجران سیستان و بلوچستانی در گلستان از زمان پهلوی رواج داشته است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی …….. سالهاست راجع به مهاجرت سیستان و بلوچستانی ها به استان گلستان صحبت می شود. مهاجرت، پدیده ای که به ناچار رخ می دهد. هیچ کس حاضر نیست، شرایط خوب و مطلوبش را پشت سر بگذارد، همه چیز را رها کند و برود. اگر مهاجرت، چه درون مرزی و چه برون مرزی زیاد است، نشان از نامطلوب بودن بسیاری از عوامل است که سبب ترک وطن می شود. سیستان و بلوچستان که خود پر از مشکل و آسیب است، جایی مناسب برای زندگی به نظر نمی رسد و مردم راه نرفته ای را در پیش می گیرند بلکه خوشبخت شوند. به گفته ……… سیستان و بلوچستانی ها بیشتر راغب هستند به استانهای یزد، گلستان، کرمان و خراسان های جنوبی و رضوی مهاجرت کنند تا بتوانند از بسیاری از سختی هایی که در استان خودشان وجود دارد دور شوند و با سختی های جدیدی در غربت، دست و پنجه نرم کنند. مردم محلی گنبد کاووس می گویند که مهاجرانی که از سیستان و بلوچستان برای کار به حاشیه این شهر می روند، آنجا را درگیر آسیب هایی همچون اعتیاد ، کشفیات بالای مواد مخدر ، تکدی گری و… مواجه می کنند.
…………. جامعه شناس و پژوهشگر اجتماعی در گفت و گو با ……… با اشاره به اینکه مهاجرت از سیستان و بلوچستان به گلستان، قدمتی تاریخی دارد و به اوایل دوره پهلوی بر می گردد، گفت: اساسا از آنجایی که گلستان مرکز کشت و کار گسترده بوده، همیشه نیروی کارش را از جنوب شرق کشور تامین می کرده و هنوز هم به همین شکل است. علت آن است که سطح زیرکشت آنجا بسیار بالاست و کشت و کار مرسوم آنجا، به گونه ای بوده است که ترکیب خانوار را می پسندیده است. به این معنا که در دشت های گرگان و گنبد، کشت پنبه، چغندر و… رایج بوده و کمتر برنج می کاشتند. مردان بیشتر برای آبیاری، شخم، کاشت و داشت فعالیت می کردند و برداشت بر عهده زنان بود. این از زمان پهلوی دوم رشد بالایی داشته است.
وی افزود: الان محله هایی در حاشیه شهر گنبد کاووس وجود دارد به نام سیستانی ها، زابلی ها، افغانی ها و… که هنوز هم مهاجرت ها به این استان ادامه دارد.
مهاجرت به سبب تأمین نیروی کار را در هرجای دنیا می توانید ببینید؛ ولی این موضوع مشروط است به اینکه آنها بتوانند در آن نظام فرهنگی-اجتماعی، جذب شوند. بعضی وقت ها، حجم این مهاجرت از حالت متعادل خارج می شود و متناسب با قدرت جذب آن جامعه پیش نمی رود و وقتی این از حد، جامعه محلی آنها را نمی پذیرد و این می شود که مهاجران یک محله جداگانه را تشکیل می دهند که می تواند پر آسیب باشد ولی؛ اگر مهاجران با همه مسائلشان جذب جامعه مقصد شوند خیلی آسیب جدی در پی نخواهد داشت.
……….. تأکید کرد: علت اصلی اغلب مهاجرت ها، مسائل اقلیمی است. در این مورد خاص، گلستان، یک سرزمین دارای نعمت است که کشت و کار در آن توسعه پیدا کرده و این مهم، اشتغال زایی زیادی را در پی خواهد داشت که نیروی انسانی اش از طریق همین مهاجرت ها تامین شده است. از سویی دیگر، جامعه محلی سیستان و بلوچستان، نتوانسته برای نیروی انسانی جوان خودش در محیط خودش اشتغال ایجاد کند و این سبب مهاجرت می شود. نیروی کار سیستان و بلوچستان، اغلب به شرق گلستان، یزد، کرمان و خراسان جنوبی و رضوی مهاجرت می کنند.
این جامعه شناس در پاسخ به اینکه گلستان نیز درگیر مشکلاتی آبی است؛ آیا این ممکن است باعث شود که مهاجران سیستان و بلوچستانی از این استان خارج شوند یا خیر؟ گفت: شهرهای مقصد، هر چقدر هم مسئله داشته باشند، باز هم مسئله اش به پیچیدگی سیستان و بلوچستان نیست. آنجا علاوه بر اینکه آب ندارد، طوفان های شن، فقر ، قاچاق و… را دارد. گلستان نزدیک به دریا است و هوایش هم یک امنیت نسبی دارد و نمی توان گفت وقتی گلستان با معضل آب مواجه شود، سیستان و بلوچستان برای مهاجران جذاب می شود؛ چراکه اگر گلستان دچار تنش آبی شود، به همان نسبت بلکه بیشتر، سیستان و بلوچستان نیز دچار تنش می شود.
……… افزود: از آنجایی که بیشتر مهاجران سیستان و بلوچستان، از قشر کارگر و کشاورز هستند، حاشیه هایی در اطراف شهر شکل دادند که خودشان بیشتر با هم اخت می شوند؛ چراکه سبک زندگی شان با هم تفاوت معناداری دارد و قائدتا جذب آن جامعه نمی شوند. وقتی دو جامعه می توانند با هم ارتباط داشته باشند که ازدواج بین دو طرف رقم بخورد. وقتی ازدواج مخدوش می شود، مهاجران فقط در حوزه کاری با هم تعامل خواهند داشت.